Antet
Continut


Vitamina B12 (Cianocobalamina) 500 mcg. (100 capsule)

Vitamina B12 (Cianocobalamina) 500 mcg. (100 capsule)

Marca: Vitaking

 

 

Pret cu TVA: 45.22 Lei

Comanda acest produs

Comanda fara cont - Vitamina B12 (Cianocobalamina) 500 mcg. (100 capsule)

Email Telefon

Vitamina B12 (Cianocobalamina) 500 mcg. (100 capsule)

Vitamina B12 , numită și cianocobalamină, ameliorează irascibilitatea și contribuie la îmbunătățirea capacității de concentrare, de memorare și de păstrare a echilibrului psihic. De asemenea, constituie un aliat prețios în menținerea acuității simțului tactil și auditiv, în percepția durerii și în echilibru.

Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut până în prezent. Joacă un rol decisiv în formarea epiteliului nervilor (numit înveliş de mielină, întrucât este constituit din proteina numită mielină), deficitul lui cronic provoacă distrugerea ireversibilă a nervilor.

Este solubilă în apă, stabilă la căldură (suportă temperaturi de până la 120°C), fiind însă inactivată de lumină, ca și de excesul de alcool și de somnifere. Eficacitatea ei sporește prin asociere cu vitaminele B6, B9, C, colină, inozitol, precum și în prezența potasiului.

Vitamina B12 se întâlneşte numai în produse de provenienţă animală; cantităţile mai mari sunt conţinute în carne (ficat, rinichi şi inimă). Un procent destul de mare de vitamina B12 apare în laptele praf degresat, în unele produse marine (crab, somon, sardea) şi în gălbenuşul de ou. Laptele dulce şi caşcavalul de casă conţin cantităţi minime.

FUNCŢIILE ÎN ORGANISM
Vitamina B12 participă la înmulţirea celulelor, proces comun tuturor celulelor vii. Ținând cont chiar şi numai de acest fapt, puteţi aprecia importanţa acestei vitamine pentru sănătate. Este de remarcat importanţa deosebită a vitaminei pentru ţesuturile care se înmulţesc intens: celulele sângelui, celulele pielii şi celulele mucoasei intestinale.

Organismele unor oameni asimilează prost vitamina B12 din tractul gastrointestinal, din diferite cauze: afecţiuni ale tractului intestinal (boala Crohn sau colita nespecifică ulceroasă), sindromul asimilării insuficiente şi alte tipuri de sensibilitate profundă la alimente, care provoacă inflamaţii ale intestinelor şi diaree cronică.

Ingrediente:  făină de orez, gelatină, stearat de magneziu, cianocobalamina.

Doza zilnică recomandată: o capsulă în timpul mesei. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos. A se păstra la temperatura camerei, la loc uscat şi ferit de expunerea la soare sau la surse de căldură. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici!
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cautare
Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Informatii
Curs valutar
Subsol
Website administrat de S.C. ETNOCULTURA S.R.L., CIF: RO41212930, Reg.Com: J03/1603/2019
     SAL      SOL