Antet
Continut


Nebulizator ultrasonic - pinguin

Nebulizator ultrasonic - pinguin

 

 

Pret cu TVA: 416.50 Lei

Comanda acest produs

Nebulizator ultrasonic - pinguin
Comanda fara cont - Nebulizator ultrasonic - pinguin

Email Telefon

Nebulizator ultrasonic - pinguin



   Design confortabil si atractiv pentru copii. Posibilitatea configurarii a trei moduri de nebulizare, utilizatorul putand alege cel mai potrivit mod de nebulizare pentru orice tip de medicatie, indiferent de densitatea acestuia. Usor si sigur de utilizat, foloseste apa ca mediu conductiv ultrasonic. Operare silentioasa datorata tehnologiei cu vibratii ultrasonice.

Capacitate Medicatie: Aproximativ 5ml
Marimea particulei: 5 µm MMAD
Mod nebulizare: 3 moduri ajustabile de nebulizare
Rata Medie de Nebulizare: 0.2 - 0.7 ml/min., in functie de densitatea medicamentului si configurarea modului de nebulizare.
Dimensiuni (L x D x H): 125 x 60 x 80mm
Greutate: Aprox. 180 g.
Accesorii Standard: Piesa pentru gura, Piesa pentru nas, Extensie tub, Masca Pediatrica, Adaptor AC, Cupa pentru medicatie (5 buc.), Geanta, Baterie Reincarcabila.
Accesorii Optionale: Incarcator pentru masina.

Accesorii standard incluse in pachet, consumabile si piese de schimb disponibile.


Terapia cu aerosoli; tratamentul administrat cu ajutorul nebulizatorului

Folosita in tratamentul bolilor respiratorii, terapia pe baza de aerosoli ne scap? de dozele mari de medicamente si, implicit, de efectele adverse.

Aerosolii reprezinta particule foarte fine de medicamente, care sunt generate in dispozitive speciale - nebulizatoare, din care sunt si inhalate.

Aerosolii au avantajul ca se absorb intr-un timp foarte scurt.

  Nebulizatorul poate fi folosit de catre pacientii de toate varstele (inclusiv de copiii mici) aflati in stari clinice diferite, iar dozele de medicament pot fi usor individualizate. 

   Avand in vedere ca, in curand, se va instala sezonul rece, care atrage dupa sine declansarea unui numar mare de afectiuni respiratorii acute, ne vom concentra atentia asupra lor, precum si a terapiei cu aerosoli.

Ce afectiuni pot fi tratate:


Aerosolii sunt indicati in:

  • infectii respiratorii acute ale cailor aeriene superioare (guturai, faringita acuta);
  • infectii respiratorii acute ale cailor aeriene inferioare: (laringo-traheita acuta, bronsita acuta, bronsita obstructiva acuta, bronsiolita acuta, pneumonia acuta);
  • boli pulmonare (bronsita cronica, astm bronsic, bronhopneumonie obstructiva cronica - BPOC);
  • in afectiuni ORL (amigdalite, sinuzite);
  • anumite tipuri de alergii (rinite alergice).

   In functie de afectiune, terapia poate fi folosita pentru o perioada scurta de timp sau pentru toata viata.

Se poate folosi un singur medicament, se pot inhala substantele medicamentoase cumulat, in urma dozarii corecte prescrise de medicul curant.

Medicatia administrata sub forma de vapori inhalati are avantajul ca merge tintit la nivelul cailor aeriene superioare/inferioare, ocolind bariera hepaticain functie de medicament, efectul benefic asteptat, fiind mai rapid datorita absorbtiei ridicate la nivelul mucoasei, decat in cazul medicatiei administrate sistemic.

Prin aceasta terapie este nevoie de aproximativ o zecime din doza de medicament care ar fi fost luata pe cale orala.

In functie de medicamentele introduse in aparatul de aerosoli (si de afectiunea tratata), terapia poate avea mai multe efecte: antibacterian, antiinflamator, bronhodilatator, vasodilatator, vasoconstrictor, sedativ si antialergic.

Infectiile respiratorii acute reprezinta cam 50% dintre bolile care afecteaza copiii cu varste intre 0 si 3 ani si cam 30 - 40% dintre bolile care afecteaza copiii la varsta prescolara si scolara.

Frecventa anuala a afectiunilor respiratorii la prescolari si scolari este de 3 - 4 imbolnaviri, dar se poate ajunge si pana la 8 imbolnaviri pe an in cazul copiilor din comunitati supra-aglomerate.

   Nebulizatoarele sunt aparate electrice de doua tipuri: cu compresor sau ultrasonice.

Ele permit administrarea medicamentelor lichide pe cale respiratorie cu ajutorul unei masti sau piese bucale. Substanta lichida, masurata si introdusa in recipientul corespunzator, este dispersata in particule foarte fine (aerosoli) care pot fi usor aspirate in caile respiratorii.

Denumirea de nebulizator vine de la insusi procedeul de functionare a aparatului - de a nebuliza (engl. "nebulise") sau de a atomiza - de a "sparge" moleculele de lichid, sub actiunea presiunii aerului sau a undelor ultrasonice, rezultand, astfel, particule fine, respectiv vapori.

Curatarea si dezinfectarea pieselor nebulizatorului sunt obligatorii dupa fiecare folosire pentru a se indeparta pericolul unor contaminari microbiene a acestora.



 
COD PRODUS: MDVEGATR0015 
 

Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cautare
Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Informatii
Curs valutar
Subsol
Website administrat de S.C. ETNOCULTURA S.R.L., CIF: RO41212930, Reg.Com: J03/1603/2019
     SAL      SOL