Antet
Continut


Complex Mega B50 (60 comprimate)

Complex Mega B50 (60 comprimate)

Marca: Vitaking

 

 

Pret cu TVA: 57.12 Lei

Comanda acest produs

Comanda fara cont - Complex Mega B50 (60 comprimate)

Email Telefon

Complex Mega B50 (60 comprimate)

Un complex de vitamine B, care conține toate vitaminele din grupa B, necesare corpului uman.

Vitamina B1 este cunoscută și sub denumirea de "vitamina performanței intelectuale”, deoarece asigură creșterea randamentului intelectual.

Vitamina B1 prezintă importanță îndeosebi în metabolismul proteinelor și al glucidelor, apoi în funcționarea normală a sistemului nervos central și, cu precădere, a celui periferic, a aparatului digestiv și a glandelor endocrine, în procesul de creștere, în absorbția intestinală a grăsimilor etc.

Tiamina (cum mai este numită vitamina B1) favorizează depunerea glicogenului în ficat și accelerează procesul de eliminare a urinei, fiind indispensabilă în transformarea hidraților de carbon în lipide și mijlocind astfel obținerea de surse suplimentare de energie. De asemenea, ea menține sănătos sistemul nervos în totalitatea lui, îmbunătățește tonusul muscular, contribuie la apărarea organismului împotriva infecțiilor.

Vitamina B2 (riboflavina) are un rol determinant în procesul de fixare a fierului în hemoglobină, în sinteza proteinelor precum și în catabolismul lipidelor și glucidelor. Îmbunătățește vederea (crește sensibilitatea retinei) și contribuie la dezvoltarea fizică. Lipsa vitaminei B2 produce tulburări de creștere și dezvoltare și favorizează apariția unor boli dermatologice. Aportul insuficient determină reducerea biosintezei proteinelor. Necesarul de Vitamina B2 este mai crescut la sportivi și în situații de stres. În alimente se găsește împreună cu Vitamina B1.

Vitamina B3 (acidul nicotinic, niacinamida) are un rol deosebit de important în procesul de oxido-reducere (producerea energiei), respectiv în anabolismul și catabolismul lipidelor și glucidelor. Este indispensabilă pentru funcționarea normală a aparatului digestiv și a sistemului nervos, pentru menținerea integrității mucoaselor și tegumentelor, precum și pentru sinteza normală a unor hormoni (testosteron, estrogeni, insulină). Îmbunătățește circulatia sanguină, scade tensiunea arterială, reduce intensitatea migrenelor. Diminuează concentrația colesterolului și a trigliceridelor din sânge, ameliorează durerile ulceroase și combate halitoza (mirosul neplăcut al gurii).

Vitamina B5, acidul pantotenic a fost numit astfel după cuvântul grecesc "pantoten", ce semnifică "peste tot". În natură, acest acid este omniprezent. În grupa vitaminelor solubile în apă și sintetizate de plantele verzi și multe alte microorganisme, vitamina B5 este cea care ajunge în țesuturile animalelor ce le consumă, mai ales în ficat și ouă.

Acidul pantotenic este un component important al coenzimei A, o substanță care, printre altele, ajută organismul să elimine toxinele provenite din insecticide, medicamente etc. Vitamina B5 este indispensabilă activității celulare.

Vitamina B6 (piridoxina), prin faptul că activează unele enzime, are multiple roluri. Participă la metabolismul aminoacizilor, al acizilor grași esențiali și al fierului. Se găsește în drojdie, ficat și carne. Este absolut indispensabilă formării anticorpilor și a hematiilor (globulelor roșii). Deoarece are un rol important în metabolismul aminoacizilor, necesitatea utilizării este în raport direct cu cantitatea de proteine consumate. Aportul crescut de proteine și un efort fizic susținut și intens mărește considerabil necesarul de vitamina B6 în organism. Lipsa acestei vitamine afecteză structura și funcționarea normală a țesutului muscular. Observațiile clinice au dovedit că un aport substanțial de vitamina B6 contribuie, în mare măsură la atenuarea tensiunii nervoase, a durerii asociate ciclului menstrual și la ameliorarea situației de greață. Este necesară pentru fixarea vitaminei B12. Acționează ca un slab diuretic natural.

Vitamina B7 este un factor puternic de creștere a celulelor și membranelor. Face parte din promotorii creșterii. La scăderea imunității întotdeauna se observă lipsa acestuia.

Vitamina B7 intervine în metabolismul proteinelor, lipidelor și glucidelor, contribuie la funcționarea normală a pielii și a mucoaselor, combate stările de oboseală etc. Acțiunea benefică a biotinei sporește prin asociere cu vitaminele A, B2, B3 și B6, fiind diminuată în cazul consumului de alcool.

Studiile au scos la iveală faptul că biotina contribuie la îmbunătățirea metabolizării glucozei, ameliorând astfel diferitele tipuri de diabet. În plus, se pare că ajută și la restabilirea podoabei capilare, în cazul în care pacientul a pierdut mult păr. De asemenea, stopează albirea acestuia.

Vitamina B9 (inozitolul) este solubil în apă, face parte din grupul de vitamine B. Favorizează creșterea părului și previne ateroscleroza. Împreună cu colina participă la biosinteza fosfolipidelor, componente esențiale ale membranei celulei nervoase. Ca urmare, este absolut indispensabilă transmiterii influxului nervos și, deci, activității cerebrale. Are și un efect calmant pronunțat.

Vitamina B10 (acidul para-amino-benzoic sau PABA) contribuie la metabolismul fierului și la formarea hematiilor (globulelor roșii).

Favorizează sinteza acidului folic și absorbția acidului pantotenic. Lipsa PABA duce la încărunțire și apariția eczemelor.

Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut pînă în prezent. Vitamina B12 participă la înmulţirea celulelor, proces comun tuturor celulelor vii. Ținând cont chiar şi numai de acest fapt, puteţi aprecia importanţa acestei vitamine pentru sănătate. Este de remarcat importanţa deosebită a vitaminei pentru ţesuturile care se înmulţesc intens: celulele sângelui, celulele pielii şi celulele mucoasei intestinale.

Ingrediente: fosfat dicalcic (corector de aciditate), celuloză microcristalină (agent de încărcare), mononitrat de tiamină, acid paraaminobenzoic, riboflavină, niacină, D-pantotenat de calciu, bitartrat de colină, inozitol, sorbitol (agent de încărcare), clorhidrat de piridoxină, croscarmeloză de sodiu (agent de încărcare), hidroxipropilmetilceluloză (agent de glazurare), stearat de magneziu și dioxid de siliciu (agenți antiaglomeranți) acid folic, cianocobalamină, D-biotină.

Doza zilnică recomandată: un comprimat. Suplimentele alimentare nu trebuie sa înlocuiască un regim alimentar variat. A se păstra la temperatura camerei, ferit de căldură, umiditate și lumina excesivă. Nu depăşiţi doza zilnică recomandată! Nu lăsaţi la îndemâna şi la vederea copiilor mici!
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cautare
Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Informatii
Curs valutar
Subsol
Website administrat de S.C. ETNOCULTURA S.R.L., CIF: RO41212930, Reg.Com: J03/1603/2019
     SAL      SOL